Zamknij
Fundacja Praw Budowlańca

Księga Gości

Wasze wpisy (34)

• Jako Fundator mam nadzieję że moi koledzy po fachu którzy pracują w tak pięknej i twórczej branży jakim jest budownictwo, a zarazem jednej z najniebezpieczniejszych na Świecie, będą jak najmnej musieć korzystać z pomocy Fundacji Praw Budowlańca.  Życzę wszystkim doczekania szczęśliwej i spokojnej emerytury bez uszczerbku na zdrowiu.
  • Bardzo potrzebna fundacja! Pierwsza taka w Polsce. Niestety, kapitalizm przewiduje tylko wzrost konsumpcji i produkcji. Człowieka już w tych założeniach nie ma.
  • Jestem przekonana, że pomoc dla tych ludzi nie pójdzie na marne ale podniesie ich duchowo do dalszej walki o własne i lepsze życie dla swojej rodziny.
  • Jestem bardzo zadowolony z tego ,że ktoś znalazł czas i chęci na pomoc ludzią pracującym w branży budowlanej. Trzymam kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia i jestem przekonany ze firmy budowlane bedą mieć lepsze podejście dla swoich pracowników, a fundacja w tym pomoże.
  • Jak znam życie w branży budowlanej, w Polsce i na Świecie zawsze budowlańcy byli wykorzystywani przez firmy budowlane i to nie tylko przez te firmy "KRZAK" ale tez najwiekszych graczy z branży. Życzę powodzenia i sukcesów w walce z patologią!!!!
  • Cieszę się, że wreszcie ktoś zainteresował się ogólnie pojętą branżą budowlaną i jednocześnie zdecydował się pomagać tym, którzy faktycznie tego potrzebują. Szczerze gratuluję postawy trzymając jednocześnie kciuki za sukces tego przedsięwzięcia!
  • Nie ! No w końcu ktoš się wzią za ten bałagan (ładnie powiedziane) mogłem gorzej ale nie wypada publicznie!
  • inicjatywa godna poparcia....niezaprzeczalnie! jednakże znając swój i nasz charakter ........jako grupy społecznej,mam spore wątpliwości nie mniej życze powodzenia założycielowi(sponsorowi) sponsor...założyciel w jednej osobie?
  • Ciekawy projekt, miejmy nadzieję że Was nie kupią i będziecie działać zgodnie ze statutem, a nie pod kontrolą lobbystów !!!
  • Życzę wytrwałości oraz zaangażowania w tak szczytny cel,jakim było stworzenie tej fundacji, z tego co sprawdziłem pierwsza w Polsce. Powodzonka Panowie i Panie
  • Jestem naprawdę zdziwiona że ktoś chciał pomagać tym ludziom, o których mówi się same złe opinie. Brawo proszę Państwa. Brawo
  • Nie pracuje w budowlance ale popieram, Zdrówka Życzę
  • Działalność niezwykle pożyteczna i potrzebna w dzisiejszych trudnych czasach. Dająca iskierkę nadziei tym, którzy na taką pomoc naprawdę zasługują. Serdecznie pozdrawiam i gorąco popieram.
  • Pięknie, podoba mi się inicjatywa i sens całego przedsięwzięcia!
  • Super pomysł!!!!!
  • Mielonka budowlana. Na początku mojego materiału spróbujmy się zastanowić co by się stało z tymi wszystkimi ludźmi dla których kariera w wymarzonym przez siebie zawodzie była nie do osiągnięcia. Jak potoczyły by się ich losy gdyby nie budownictwo, w którym pracę znalazło większość z tych dla których takie zawody jak adwokat czy lekarz zostały tylko marzeniem? A myśl o pracy w zawodach budowlanych była koszmarem kreowanym przez rodziców którzy wielokrotnie powtarzali że jak nie będziesz się uczył to skończysz na budowie! Dlaczego wszyscy Ci dla których budowlaniec kojarzył się z wulgarnym,nadużywającym alkoholu człowiekiem, zawód który jest okryty złą sławą stał się źródłem dochodu pozwalający z trudem utrzymać rodzinę! Handlowiec, piekarz, mechanik, niedoszły adwokat czy lekarz, magister ekonomii, socjologii, administracji, w branży budowlanej spotkamy każdego przedstawiciela występujących w Polsce zawodów i kierunków szkół wyższych, jak to możliwe że budowlanka potrafi przyjąć pod swoje skrzydła każdego kto tylko ma ręce i nogi i chcę pracować, osoby dla których kielnia czy młotek ciesielski to abstrakcja! a decyzyjności w wykonywaniu wielu czynności na budowie jest nie możliwa ze względu na brak wykształcenia kierunkowego i doświadczenia! Każdy ma prawo do przekwalifikowania się jeżeli nie znajdzie pracy w swoim zawodzie, tylko że sektor budowlany też nie należy do bezpiecznej przystani dla każdego kto tylko chcę pracować, a chora konkurencja i problemy przyszłych "budowlańców" psuje rynek w tej branży, to w budowlańce mamy największe zatory płatnicze, bardzo niskie stawki za roboczogodzinę, brak umów o prace czy tak ważnych w przyszłości ubezpieczeń socjalnych i od następstw nieszczęśliwych wypadków. Kolejną grupą ludzi którzy szukają pracy w budownictwie to tak zwani "bankruci", dla których kłopoty finansowe doprowadziły do egzekucji komorniczej. A praca na czarno na budowie pozwala spokojnie uniknąć wierzycieli czy komornika, tylko że to rozwiązanie krótkoterminowe, a dzięki takiemu postępowaniu reszta pracujących zbiera z tego zgniłe owoce! Kto z chciwości zysku nie wybrał by do pracy kogoś kto nic nie wymaga poza jakimś skromnym wynagrodzeniem za swoją pracę! A na taką formę zatrudnienia godzą się ludzie z problemami finansowymi! Budowlanka lubi osoby dla których podjęcie jakiejkolwiek pracy wiąże się chociażby z minimalnym wynagrodzeniem czy brakiem jakiejkolwiek umowy a brak wzmożonych kontroli instytucji nadzorujących rynek pracy doprowadza do nagminnego łamania przepisów Kodeksu Pracy, Bhp, wykorzystywania pracowników, mobbingu, oszustw. Ludzie godzą się na to co proponuje im rynek, bo nie mają wyjścia, każdej z tych osób zależy na pracy i dochodzie za który opłacą rachunki i wyżywią Rodziny, wiele z tej grupy osób to osoby dla których taka forma zatrudnienia jest ostatecznością! Patrząc na cały sektor budowlany w Polsce ma się wrażenie jakby rządzącym, największym przedstawicielom branży, instytucją nadzorujących rynek pracy zależało na zróżnicowaniu i podziale w tym sektorze gospodarki jakim jest budowlanka, bo każdy może znaleźć coś dla siebie. A cały sektor oparty jest o niewydolność drugiej strony! Więc czy Fundacja Praw Budowlańca coś zmieniii? w kwestii poprawy warunków w branży!!! Powodzenia Koledzy!
  • W polskiej branży budowlanej nigdy się nie poprawi!
  • Trzymać tak dalej, w polskiej branży budowlanej musi się poprawić!
  • Oby każda grupa społeczna w Polsce doczekała swojego anioła stróża, bezinteresownego!!!!
  • Musi być dobrze, idzie wojna wiec będzie co budować! Społecznie
  • hmmm. Dobrze ....zobaczymy jak długo dacie rady!
  • Nowy rok, może mniej problemów !
  • Ja nigdy nie spotkałem sie z taką organizacją, co macie do zaoferowania????
  • No to piknie, w końcu coś dla mnie
  • Ciekawy pomysł, zobaczymy jak długo dacię radę walczyć z wiatrakami!!!!
  • Ale jaja, nawet nie sondziłem że tu trafię
  • nowa fala robotników nas zalewa, szkoda że nie chcą pracować na budowach tylko żyją na koszt podatnika
  • Prosiłem o pomoc poprzez emeil ale zero odzewu.
  • Do Pana o nicku "Krystek" proszę nie kłamać w księdze gości na temat tego że, prosił Nas Pan o pomoc poprzez e-mail, proszę przesłać Pański adres E-mail abyśmy mogli sprawdzić pana twierdzenie o tym że, nie było reakcji z naszej strony! Uczciwość i szczerość oraz pomoc wszystkim poszkodowanym przez branżę budowlaną, to nasza rozpoznawalna domena!  Pozdrawiam serdecznie prezes zarządu Fundacji Praw Budowlańca
  • Powiem wprost, w życiu różnie bywa, ale swoje błędy trzeba naprawiać, ja tak zrobiłem! w przeciwieństwie do pańskiej osoby! miło też zobaczyć że, się ktoś mną interesuje po tym jak opublikowaliśmy Prośbę z Historią oszukanych przez Pana zwykłych Ludzi, inwestorów, podwykonawców, dostawców, nie tylko z Polski! Na naszej liście jest ponad 60 osób którzy chcą dojść sprawiedliwości i powiedzieć wszystkim jakim jest Pan nieuczciwym człowiekiem! Napewno do tego dojdzie w toku postepowania Sądowego! po tym jak ich Pan oszukał i zastraszył, tak jak to robisz teraz w moim przypadku. Akurat takich jak ty to dawno przestałem się bać! Ja prawdy się nie boję i moją dotychczasową historię mam uregulowaną i robię wszystko aby taka była ścieżka w moim życiu! nie tak jak Pan! Co do działalności spółki E-budowlani.pl Ltd, oferujący produkt WekselMoney, na stronie opisane są wszystkie warunki Umowy przed kupnem produktu. Nie ma żadnych gwiazdek,kruczków itp. każdy wie co robi, poza tym Weksel jest standardowym zabezpieczeniem transakcji finansowej.
  • Nie wiem co Państwo mają na celu tworząc tą fundację, ale jak polskie państwo nie walczy z patologia w budownictwie to co wy możecie zdziałać????!!!!!
  • Bardzo dobra inicjatywa. Naszemu polskiemu państwu trzeba pokazać, że są wielkie patologie w budownictwie. Sukcesów życzę.
  • Dobra robota i szacunek dla Was wszystkich. I prośba do wszystkich budowlańców: UWAŻAJCIE http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zmarl-robotnik-po-upadku-z-6-pietra-n99988.html Wiem, że wiele rzeczy jest od Was niezależnych, ale uważajcie tam, gdzie możecie. Bezpieczności.
  • Polska zbudowała Euro we Francji! A bramkarz wyszedł za barierki

Na cele statutowe fundacji zostało przekazane:

34 551,00 PLN

licznik odwiedzin