Zamknij
wybierz język:
Fundacja Praw Budowlańca

Szukasz pomocy?

Zostałeś pokrzywdzony przez branżę budowlaną
, ulegleś wypadkowi, lub ktoś z Państwa bliskich pracuje od dawna w branży budowlanej i potrzebuje specjalnego zabezpieczenia które uchroni go na wypadek niebezpieczeństwa
, warto zaufać naszej Fundacji,która specjalizuje się w udzielaniu takiego wsparcia.

Jesteśmy przekonani, że każdy człowiek, aby móc spełniać się zawodowo tak jak tego pragnie i jednocześnie wykorzystywać w pełni swój potencjał do rozwoju kariery potrzebuje fundamentu, jakim jest poczucie bezpieczeństwa i troska o przyszłość swoją i swojej rodziny.

To właśnie dzięki tej wartości może w pracy każdego dnia dawać z siebie wszystko i starannie realizować powierzone mu zadania.

Fundacja Praw Budowlańca zapewni Państwu szeroki zakres pomocy, ale najważniejszym punktem odniesienia w naszej pracy jest ochrona wszystkich pracowników branży budowlanej i około budowlanej.
Jako że praca w tej branży niesie ze sobą wiele ryzykownych sytuacji i należy do najniebezpieczniejszej na Świecie.

Fundacja Praw Budowlańca stara się im regularnie zapobiegać poprzez liczne inicjatywy spotkań uświadamiających społeczeństwo o zagrożeniach, jakie czyhają na placu budowy. ​Ponadto konsekwentnie realizujemy statut naszej fundacji, przez co możemy śmiało utwierdzić się w przekonaniu, iż wszelkie działania oferowane przez nas tętnią echem skuteczności, a ich owoce są kolebką lepszego życia pracowników instytucji budowlanych.

Osoby, które chcą uzyskać statut podopiecznego/podopiecznej fundacji prosimy o przesłanie:

1. podanie o udzielenie pomocy (zawierające dokładny opis zaistniałych problemów wynikających z uszczerbku na zdrowiu, choroby, sytuacji życiowej związanej z pogorszeniem warunków bytowych w wyniku poszkodowania przez budownictwo, nazwę firmy w której pracowałeś, itp)

2. apelu, czyli informacji dotyczącej sytuacji rodziny poszkodowanego, który umieszczamy razem ze zdjęciem podopiecznego na naszej stronie w zakładce "Wasze Historie"

3. dokumentów medycznych (kserokopii) poświadczających przebieg choroby, uszczerbku na zdrowiu, opinię lekarza prowadzącego, który określa konieczność i zakres pomocy

4. oświadczenie o niekorzystaniu lub korzystaniu z pomocy finansowej innej organizacji pozarządowej .

5. podpisanego regulaminu

Potzrzebujący którzy nie mają wsparcia innych organizacji pozarządowych mają pierwszeństwo w otrzymaniu pomocy z Fundacji Praw Budowlańca

Dokumenty poświadczające sytuację materialną rodziny:

1. zaświadczenie z MOPS

2. zaświadczenie z Urzędu Pracy (wpis w rejestrze bezrobotnych, zaświadczenie o pobieraniu zasiłku dla bezrobotnych) lub

3. zaświadczenie o wysokości zarobków z pracy

4. proszę o podanie informacji kontaktowych, dzięki którym będziemy mogli do Was dotrzeć: dokładny adres zamieszkania, telefonów, adresów e-mail, ewentualnie komunikatorów społecznościowych.

Po otrzymaniu dokumentacji, Zarząd Fundacji, podejmie decyzję, czy może udzielić pomocy oraz w jakim stopniu taka pomoc zostanie udzielona. W miarę naszych możliwości staramy się pomóc i zaspokoić wszystkie potrzeby podopiecznych.

Żadna prośba nie zostanie pozostawiona bez odpowiedzi !

Napisz do nas na adres meilowy:
pomoc@fundacjaprawbudowlanca.pl

Komentarze (0)

Na cele statutowe fundacji zostało przekazane:

34 551,00 PLN

licznik odwiedzin